Notícies:Ajuntament de Alfara de la Baronia

La UE destinarà 2,5 milions d'euros a innovació empresarial en energia, alimentació i medi ambient amb la coordinació del clúster valencià de l'energia AVAESEN

25 jun 2019
L'era del Big Data pot ajudar al desenvolupament de serveis i productes innovadors basats en l'Observació de la Terra per a l'optimització dels nostres recursos energètics, agrícoles front al canvi climàtic.

L'acceleradora de pimes i startups, PARSEC (AVAESEN),  proporcionarà els recursos necessaris per a desenvolupar i llançar al mercat productes i serveis basats ​​en l'Observació de la Terra (EO), en connexió amb el programa Copernicus i col·laboració amb l'Agència Espacial Europea i 6 clústers referents europeus. Això es durà a terme a través d'un programa d'acceleració integral, juntament amb la formació, la capacitació i el suport a l'eixida de productes al mercat. El projecte se centra en quatre sectors estratègics per a la UE: alimentació, energia i medi ambient i TIC.

A més, reuneix  9 socis de 7 països. Entre ells, EARSC, la xarxa europea empresarial líder en Observació de la Terra, clústers refrentes, experts en acceleradores, xarxes regionals i pimes innovadores de Bèlgica, Sèrbia, Alemanya, Lituània, Grècia i Polònia, a més de AVAESEN com a representant d'Espanya.

Que pots trobar dins d'aquest programa? 

  • Esdeveniments realitzats en valència com: hackathons, boot camps, fòrums amb inversors i proporcionarà vouchers d'innovació a pimes per a ajudar a accelerar les idees i negocis més disruptivos al mercat.
  • Això donarà lloc a un un ecosistema d'innovació i aprenentatge basat en casos reals fomentant la comunitat europea d'especialistes i interessats en l'Observació de la Terra i les dades obertes amb aplicació en Smart City.

Terminis de PARSEC

  • Primera convocatòria al programa d'acceleració el pròxim 20 de setembre i estarà oberta fins al 20 desembre:
    • En aquesta primera fase, 100 empreses que rebran 10.000 € cadascuna, a més de la formació i memorització personalitzada.
    • En la segona fase, ja en 2020, PARSEC seleccionarà 15 consorcis per a llançar productes al mercat que rebran 100.000 € de finançament cadascun, així com connexió amb CEOs de les grans corporacions del sector, accés a instal·lacions per al testatge dels productes, inversors especialitzats i business angels de tota la Unió Europea.

Per a més informació http://www.avaesen.es/la-union-europea-elige-a-avaesen-para-liderar-la-innovacion-intersectorial-en-energia-alimentacion-y-medio-amb