Notícies:Ajuntament de Alfara de la Baronia

Sensus Communis: “Projecció Rural 2050: acció enfront de la despoblació”

15 sep 2020
La despoblació rural, un fenomen que està succeint al nostre país, però també a tot el món, ja que hi ha una cada vegada major agonia de les poblacions rurals en detriment de les ciutats, a més, d'una excessiva migració de l'interior a la costa.

Creix la inquietud pels efectes despobladors fins al punt que és ja "un problema percebut" pels ciutadans. És per tant necessari preparar diagnòstics que analitzen tal fenomen i preparar informes i propostes polítiques que conduïsquen a la presa d'accions i iniciatives.

Màximament en territoris singulars d'Espanya en general i molt concretament a partir de 50 km de costa en els quals s'observen, des de fa temps, indicadors de declivi demogràfic, envelliment i mobilitat emigrar Oria, causes de la despoblació en referir-se al que ha sigut una pèrdua continuada de població rural i en bona part, un procés de mobilitat de la població des de nuclis rurals cap a l'àrees urbanes i metropolitanes. Creiem que és el moment d'iniciar un estudi seriós, professional i amb objectius clars per a invertir aqueixes tendències.

Ponents  

• D. Yann Javier Medina, geògraf, i 

• Sr. José Francisco Soriano, Economista i president de *SECOT.  

La conferència també es podrà seguir de manera En línia per la plataforma Zoom.

Enllaç a la sessió En línia: https://zoom.us/j/98542166537

Data: 16 setembre de 2020

Hora: 18.00 - 20.00

Preu: Gratuït

On: Saló Sorolla - Ateneu Mercantil de València. Plaza de l'Ajuntament 18. València

+Info